Alle gudstjenester og arrangementer i Christianskirken er aflyst til og med 13. april.

Vi kan derfor desværre ikke holde påskegudstjenester i kirken sammen, men påske bliver det alligevel.

Vi vil gerne fejre påskens glade budskab med jer ved at der hver dag kommer en hilsen på kirkens Facebookside fra præsterne. Derigennem vil påskens dramatiske fortælling få liv, som et forløb vi er involveret i.

Organisten er også med. Langfredag spiller hun påskesalmen ”Hil dig, Frelser og Forsoner” og vi håber, at I vil synge med hjemme fra stuerne.

Glædelig påske!

Selvom alle aktiviteter er lukket ned, er du altid velkommen til at kontakte en af kirkens præster, hvis du har brug for en samtale i en svær tid. Præsterne står til rådighed for sjælesorg, en trøstende samtale eller anden støtte.

Telefonen til kirkekontoret 4587 1398 er åben tirsdag - torsdag kl. 10.00-12.00 og tirsdag kl. 15.00-17.00. Kontoret kan også kontaktes på: kirkekontoret@christianskirken-lyngby.dk
Hold jer opdateret på vores hjemmeside og Facebook. Vi sende løbende små hilsener på Facebook indtil vi ses igen.
                                                                                                                             eva påske

Vielse og Kirkelig velsignelse

bryllupsbilledeVielse

Når man skal giftes er man som regel i god tid med planlægningen.

Også hvad kirken angår er det en god idé at henvende sig til kirke­kontoret i god tid.

For at blive gift skal man have en prøvelsesattest. Den udfærdiges af bopælskommunen efter man med NemId på www.borger.dk  har indleveret "ægteskabserklæring”. Prøvelsesattesten er kun gyldig i fire måneder fra udstedel­ses­datoen.

Attesten skal afleveres til kirkekontoret.

Vielsen skal bevidnes af to vidner. Vidnernes navne og adresser skal ligeledes afleveres til kirkekontoret.

Man er altid velkommen til - efter handlingen - at gå ind i kirken igen og tage alle de billeder man har lyst til, dog skal der tages forbehold for evt. andre handlinger samme dag.

Kirkelig velsignelse

Selvom man allerede er blevet gift på rådhuset, kan man godt ønske at højtideligholde sit ægteskab i kirken.

Lidt forenklet kan man sige, at man i kirken får den del af en kirkelig vielse, som borgmesteren ikke kan bidrage med, nemlig Guds velsignelse.

Der kan være mange forskellige grunde til at ønske en kirkelig velsignelse af sit ægteskab. Man er altid velkommen til at tale med præsten om sine spørgsmål og tanker i den forbindelse.

Den kirkelige velsignelse har, i modsætning til en kirkelig vielse intet juridisk/borgerligt indhold. Det er derfor ikke nødvendigt med en prøvelsesattest. Til gengæld skal man forevise en borgerlig vielsesattest.

<< April 2020 >>