Christianskirken i Lyngby

Haydns Skabelsen lør. 2/11 kl. 16.00

Skabelsen

Arrangør:  Gladsaxe Symforniorkester  

Entré: 100 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Billetter sælges ved indgangen. 
Dirigent: Jesper Grove Jørgensen
Solister: Sopran Mette Grosbøl, tenor Carl Rahmqvist,
bas Simon Schelling.

Händels Messias har begejstret musikelskere verden over. Da Haydn i 1792 som tresårig hørte den for første gang i Westminster Abbey, sunget af over 1000 sangere, blev han så betaget, at han følte, at han intet havde udrettet sammenlignet med Händel og fik en brændende lyst til at gå i hans fodspor. Fire år senere fik Haydn af sin impresario i London, Salomon, en libretto, The Creation of the World, baseret på Genesis, Miltons Paradise Lost og Salmernes Bog.

Haydn skrev Die Schöpfung for tre sangsolister, kor og orkester. Sangsolisterne repræsenterer ærkeenglene Raphael (bas), Uriel (tenor) og Gabriel (sopran). I tredje del synger sopranen Evas Parti og bassen Adams parti.

Die Schöpfung er delt i tre dele. Første del begynder med Kaos og fortæller derefter, hvordan Gud skaber verden (dag 1-4 i skabelsesberetningen). Andel del fortæller om skabelsen af dyrene og Adam og Eva (dag 5-6). Tredje del fortæller om Adams og Evas lykkelige tid i Paradisets Have (dag 7)

Dirigent Jesper Grove Jørgensen er kandidat i musikvidenskab fra universitetet og uddannet dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har dirigeret samtlige danske professionelle orkestre og adskillige kor og orkestre i Norge, Sverige, Holland og England. Gennem mange år har han undervist ved danske musikkonservatorier samt i Oslo og Tromsø. Han har desuden været jurymedlem ved internationale korkonkurrencer.

Koret Lille MUKO Veteranerne er dannet i 1994 af tidligere medlemmer af Universitetskoret Lille Muko, som lige siden oprettelsen i 1967 har hørt til blandt eliten af danske kor. Koret, der dirigeres af Jesper Grove Jørgensen, består i dag af veteraner fra flere forskellige kor og indstuderer to koncertprogrammer om året.

Con Brio-koret er et blandet amatørkor, som fortrinsvis synger klassisk kormusik. Koret ledes af Signe Krog Meyer, cand.mag. i musikvidenskab fra Københavns Universitet. Con Brio har hjemsted i København og har  gennem årene givet mange koncerter i ind- og udland.

Arrangør er Gladsaxe Symfoniorkester, som blev etableret i 1962 og er et velspillende symfoniorkester med 45 musikere, heraf fire professionelle koncertmestre. Orkestret giver årligt 6 koncerter. Orkestrets projekt, Die Schöpfung er støttet af Dansk Kapelmesterforening og William DemantFonden.

 

 

.

 

 

<< Oktober 2019 >>
Ma Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
21 25 26
28      

Det sker ..