Sogneaften 29/1 kl. 18.00-21.00

På en måde skal vi alle dø!  Spørgsmålet er bare hvordan. Lotte Blicher Mørk siger: "For de fleste er det en angstprovokerende tanke, fordi døden er så fremmedartet og ukendt. Mange taler om døden som vor tids store tabu, fordi den konfronterer os med den ultimative magtesløshed. En magtesløshed, der er svær at kapere i en tid, hvor vi er vant til at have kontrol over tingene og til selv at kunne handle os ud af det meste – særligt på et hospital, der har til formål at helbrede mennesker“.

Lotte Blicher Mørk har de seneste 15 år arbejdet som hospitalspræst, og er kendt som en dygtig foredragsholder og debattør. Desuden har hun skrevet bogen „På en måde skal vi alle dø”.  Aftenens oplæg vil tage afsæt i bogen, hendes sjælesørgeriske praksis og eksempler fra den gæstebog, der ligger i Rigshospitalets kirke.I foredraget vil der blive reflekteret over disse temaer, samt hvad der sker for et menneske, når det bliver lagt ned - både i bogstavelig og overført forstand. Hvilke tanker og overvejelser gør man sig, når døden er tæt på? Og hvordan passer disse tanker ind i sundhedssystemet, der har fokus på at løse problemer? Døden er ikke et problem, vi kan løse - eller behandle os ud af. Døden er et vilkår, vi alle lever under.

Kl. 18.00 er der andagt i kirken og kl. 18.30 fællesspisning. Prisen er 60 kr for mad. Tilmelding på kirkekontoret inden 28. 1.   Kl. 19.00 foredrag som er gratis.

.

lotte