Sogneudflugt fredag 11. september kl. 11.30-16.00

konf-0605eva-30

På grund af Coronasituationen, er det ikke muligt i år at tage på udflugt som vi plejer. Men selvfølgelig skal vi stadig på skovtur.

Vi mødes derfor i kirken, hvor vi indleder dagen med andagt. Herefter er der et varmt måltid mad i sognegården.

Når vi har spist, går vi igen over i kirken, hvor salmedigter Iben Krogsdal vil fortælle os om sit store arbejde med salmedigtning. Hun siger: ”I dag savner mange mennesker et religiøst sprog, også selvom de opfatter sig som kristne eller i hvert fald kulturkristne. Det er fatalt, for sproget kan være med til at åbne og udvide virkeligheden. Hvordan kan nye salmer være med til at genoplive et religiøst sprog? Og hvad kan kristendommen egentlig sige os i dag – på moderne dansk?”

Undervejs i foredraget synger vi en række af Ibens salmer og gendigtninger, og der vil blive tid til diskussion.

Vi runder dagen af med kaffe og kage i kirkehaven.

Billetter á 100 kr. sælges på kirkekontoret fra tirsdag den 28. juli til senest onsdag 9. september, da der er begrænset deltagerantal.

Iben Krogsdal præsenterer en række af sine nyeste salmer (fra bl.a. salmesamlingen ”Vild Opstandelse”, 2015). Hun vil fortælle om salmernes tilblivelse med afsæt i det moderne menneskeliv, hvor begreber som synd, nåde og opstandelse for mange ikke længere giver mening på samme måde som før.
Og hvad gør man så?

Iben Krogsdal (født 1967) er skønlitterær forfatter og salmedigter.

Hun er vokset op på Mors og er oprindeligt uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og siden ph.d. i religionsvidenskab.

I 2000 debuterede hun som forfatter med novellesamlingen ”Træfpunkter”, og i 2010 debuterede hun som salmedigter med bogen ”Vi som er søgende”.

I en årrække frem til 2011 var hun, sideløbende med sit begyndende forfatterskab, ansat som forsker ved afdeling for religionsvidenskab, Aarhus Universitet.

Hun har forsket i moderne danskeres tro, spiritualitet og livsopfattelser og har i den forbindelse udgivet en række artikler og bøger.
<< August 2020 >>