Menighedsplejen

Menighedsplejen i Christians sogn

I Christianskirken har der siden 1995 været en Menighedspleje, hvis formål er at lave kirkeligt-socialt arbejde for sognets beboere. Både for enkelt personer og for grupper. Menighedsplejen ledes af en bestyrelse på 5 personer, såvel ansatte ved kirken som frivillige og medlemmer af menighedsrådet. Menighedsplejens primære arbejdsopgaver er for tiden at uddele julehjælp op til jul. Menighedsplejen har tidligere også været tovholder på besøgstjenesten, hvor man kunne søge om at få en frivillig besøgsven og ligeledes melde sig som  besøgsven.  Besøgstjenesten "kører" desværre i øjeblikket på lavt blus. Formand for menighedsplejen er Inge Rasmussen som sidder i menighedsrådet.

Menighedsplejen modtager med taknemmelighed økonomiske bidrag til arbejdet på konto 1551 - 1515638333. Henvendelse til Inge Rasmussen eller til kirkens kontor.

Kirkens Genbrug

kirkens-genbrugKirkens Genbrug på Ulrikkenborg Plads 10 er en del af en landsdækkende kæde af forretninger, som sælger genbrugstøj til folk i alle aldre. Forretningen drives af frivillige medarbejdere, og indtægterne går til Danmissions og Samvirkende Menighedsplejers arbejde i Danmark og Asien, Afrika og Mellemøsten.

Kirkens Genbrug har åbent hverdage kl. 10.00-17.30 samt lørdage kl. 10.00-14.00.

Kirkens Genbrug drives af 45 kvinder, der hver især arbejder i forretningen minimum 4 timer om ugen. Udover at støtte et godt formål danner Kirkens Genbrug også ramme om et socialt fællesskab. Der er et stærkt netværk omkring arbejdet i butikken.

Personer, som har lyst til at arbejde i Kirkens Genbrug, kan kontakte butiksleder Lilly Strandsbjerg på tlf. 45935093 i forretningens åbningstid.

Se i øvrigt: www.danmission.dk og www.menighedsplejer.dk.

Lyngbykirkernes suppekøkken

Suppekøkkenet i Lyngby åbnede i marts måned 2015. Køkkenet drives af en deltidsansat leder og omkring 35 frivillige.
Kongens Lyngby Provsti står bag initiativet og økonomien. Kirkens Korshær står for organiseringen.

På Lyngby Lokal St. er suppekøkkenet indrettet i det gamle stationshus. Rummet er lille 20 kvadratmeter med små hyggelige caféborde og med siddepladser til 18 gæster. Her rummer vi alle, som har brug for en snak og en skål suppe, og vi har plads til alle, som giver plads til andre.
Der kommer mange forskellige mennesker i Suppekøkkenet, men især mange enten med udfordringer ift. hjemløshed, misbrug, ensomhed og/eller psykiske problemstillinger.

I suppekøkkenet kan man både få tid til sig selv og en snak med vores frivillige – eller de andre gæster. Der kan købes suppe, og man kan få kaffe og brød til små penge.

OBS:

På grund af corona-restriktioner, foregår serveringen pt. udendørs under vores halvtag. Vi har afskærmet fra vinden og sat varmelamper op, så vores gæster ikke skal fryse i kulden

Åbningstider:

Mandag: Lukket
Tirsdag: 17.00 – 20.00
Onsdag: Lukket
Torsdag: 17.00 – 20.00
Fredag: Lukket
Lørdag:  Lukket
Søndag: 17.00 – 20.00

Adresse:

Toftebæksvej 22
2800 Kongens Lyngby

Kontakt:

Leder: Annette Nielsen

Bliv frivillig:

Vi har altid brug for frivillige, som har lyst til at være en del af vores team, aktuelt bestående af 25 frivillige. Tre dage om ugen serverer vi suppe m.m. og skaber rum for samtale og en god atmosfære for vores besøgende.

Som frivillig er det derfor vigtigt, at du er god til at lytte og rumme menneskers forskellighed, men samtidigt også vigtigt, at du klart kan sige fra.

Vi ser gerne, at frivillige kan tage 1-2 vagter om måneden. Vagterne ligger i tidsrummet 16-20, og køkkenet er åbent fast hver tirsdag, torsdag og søndag, hele året.

Vi er altid to, og ofte tre, på vagt. Som ny vil du dog det første stykke tid altid være på vagt med suppekøkkenets leder, så du er godt klædt på til arbejdet.

Har du lyst til at være en del af fællesskabet, så kontakt os endelig! Så tager vi en snak.

<< April 2021 >>