Menighedsplejen

Menighedsplejen i Christians sogn

I Christianskirken har der siden 1995 været en Menighedspleje, hvis formål er at lave kirkeligt-socialt arbejde for sognets beboere. Både for enkelt personer og for grupper. Menighedsplejen ledes af en bestyrelse på 5 personer, såvel ansatte ved kirken som frivillige og medlemmer af menighedsrådet. En af menighedsplejens primære arbejdsopgaver er at uddele julehjælp til folk, der har brug for støtte i julemåneden .Formand for menighedsplejen er Inge Rasmussen som sidder i menighedsrådet.

Menighedsplejen modtager med taknemmelighed økonomiske bidrag til arbejdet på konto 1551 - 1515638333. Henvendelse til Inge Rasmussen eller til kirkens kontor.

Kirkens Genbrug

kirkens-genbrugKirkens Genbrug på Ulrikkenborg Plads 10 er en del af en landsdækkende kæde af forretninger, som sælger genbrugstøj til folk i alle aldre. Forretningen drives af frivillige medarbejdere, og indtægterne går til Danmissions og Samvirkende Menighedsplejers arbejde i Danmark og Asien, Afrika og Mellemøsten.

Kirkens Genbrug har åbent hverdage kl. 10.00-17.30 samt lørdage kl. 10.00-14.00.

Kirkens Genbrug drives af 45 kvinder, der hver især arbejder i forretningen minimum 4 timer om ugen. Udover at støtte et godt formål danner Kirkens Genbrug også ramme om et socialt fællesskab. Der er et stærkt netværk omkring arbejdet i butikken.

Personer, som har lyst til at arbejde i Kirkens Genbrug, kan kontakte butiksleder Lilly Strandsbjerg på tlf. 45935093 i forretningens åbningstid.

Se i øvrigt: www.danmission.dk og www.menighedsplejer.dk.

Lyngbykirkernes suppekøkken

suppekøkken2

”Suppekøkkenet giver plads til alle, der vil give plads til andre” er stedets motto.

Sammen med Kirkens Korshær har kirkerne i Lyngby siden marts 2015 haft dette tilbud.

Det er et socialt arbejde med to deltidsansatte og 25-30 frivillige medarbejdere.

Præster i Kongens Lyngby Provsti står bag initiativet, og Suppekøkkenets udgifter dækkes af kirkerne i Lyngby-Taarbæk kommune.

Suppekøkkenet holder til i den gamle lokalstation og er på omkring 20 kvadratmeter med små hyggelige caféborde og plads til ca 18 gæster.

Åbningstider og brugere

Suppekøkkenet har åbent 3 timer 3 dage om ugen (tirsdag, torsdag og søndag kl 17.00-20.00) med besøg af 15-30 gæster, der tilbydes suppe, kaffe og en samtale.

Suppekøkkenet henvender sig til mennesker, der har glæde af en portion varm suppe, en kop kaffe og den menneskelige varme, der ligger i stedets ånd.

Kirkens diakonale ansvar er en uomgængelig del af kirkens hverdag og udfolder sig i socialt arbejde med inspiration i kirkens budskab.

Derfor favner Suppekøkkenet dem, der er ugleset andre steder i samfundet.

For 5 kr kan man få suppe, kaffe, toast mm.

Lyngbykirkernes Suppekøkken
Toftebæksvej 22
2800 Kongens Lyngby

Leder: Annette Nielsen
Tlf: 40 52 16 87

suppekøkken

Bliv frivillig:

Vi har altid brug for frivillige, som har lyst til at være en del af vores team, aktuelt bestående af 25 frivillige. Tre dage om ugen serverer vi suppe m.m. og skaber rum for samtale og en god atmosfære for vores besøgende.

Som frivillig er det derfor vigtigt, at du er god til at lytte og rumme menneskers forskellighed, men samtidigt også vigtigt, at du klart kan sige fra.

Vi ser gerne, at frivillige kan tage 1-2 vagter om måneden. Vagterne ligger i tidsrummet 16-20, og køkkenet er åbent fast hver tirsdag, torsdag og søndag, hele året.

Vi er altid to, og ofte tre, på vagt. Som ny vil du dog det første stykke tid altid være på vagt med suppekøkkenets leder, så du er godt klædt på til arbejdet.

Har du lyst til at være en del af fællesskabet, så kontakt os endelig! Så tager vi en snak.

<< August 2021 >>